Skip to main content

OILOVR is een haarverzorgingproduct op oliebasis dat speciaal is ontwikkeld voor droog en pluizend haar. Maar natuurlijk is er aan die ontwikkeling van ons product een hele geschiedenis vooraf gegaan. Oprichter Ronald de Jong vertelt…

Mijn verhaal begint 50 jaar geleden bij mijn oma. Zij vertelde dat ze hooguit 1 à 2 keer per maand haar haren waste met groene zeep. Ze had een witte volle bos met prachtige slagen en een mooie diepe glans.

Haar geheim was dus weinig wassen en veel borstelen, dan ging het glanzen en werden de golven dieper. Dit heeft te maken met sebum, talg of vet. Mijn hele leven kamp ik zelf met droog en pluizig haar. Als kind had ik een hekel aan haren wassen want het pluisde alle kanten op. Deze frustratie leidde uiteindelijk tot de ontwikkeling van OILOVR .

De jaren 80: wax!

Mijn ervaring als kapper begon in de jaren 80 bij Cosmo Hairstyling in Hilversum. Daar maakten we voor het eerst kennis met een product uit de USA: wax! Echter, we hadden geen idee wat we er mee moesten want wij waren tot op dat moment alleen bekend met versteviger, lak, mousse en gel. Deze wax betekende destijds niet alleen hét keerpunt voor mijn manier van kappen maar gelukkig ook voor mijn eigen haar…

Sommigen echter vonden wax vette troep, wij jonge kappers wisten wel beter. Het gaf controle over krullen, veel glans en het haar werd er stevig van. Een unieke combinatie.

Toen ik begin jaren 80 in het Schwarzkopf Studio team werkte, introduceerde zij de Young Style collectie met de zogenaamde ‘pomade’ wax. Eindelijk! We gingen het hele land door met demonstraties voor kappers om deze vette wax te introduceren.

Enkele jaren later was ik werkzaam als Studio Education Manager voor de firma Redken. Hier herhaalde de geschiedenis zich min of meer. Toch keek men met argusogen naar die vette waxen. Veel kappers vonden het maar raar. Vet in je haar smeren?! Maar tegenwoordig zijn vele soorten wax onmisbare tools voor de professionele kapper.

Start kapsalon SCHAARS Hilversum

In 1990 startte ik mijn eigen kapsalon in Hilversum, Schaars. Door jarenlange ervaring raakte ik steeds meer geinteresseerd in waxen en uiteindelijk nog meer door zogenaamde olieshampoo’s. Deze zijn vanuit het perspectief van een kapper eigenlijk logischer; hoe vetter de shampoo des te minder wax nodig is.

Mijn jarenlange ervaring met diverse olieprodukten deed mij beseffen dat het allemaal beter kon én moest. De vettigheid, reinigend vermogen, geur, verdeelbaarheid in nat haar zijn allemaal elementen die een rol spelen. Zo ontstond in 2015 het idee om zelf zo’n product te ontwikkelen maar dan zonder de bekende wasaktieve stoffen! Het doel was een constante balans te bereiken tussen voldoende reiniging en een achterblijvend olielaagje wat conditioneert en body geeft.

Een eigen haarverzorgingsproduct voor droog en pluizend haar

Samen met verschillende cosmetische laboratoria hebben we 5 jaar lang veel (proefdiervrije) experimenten en testen gedaan die resulteerden in ons inmiddels succesvolle haarverzorgingsproduct OILOVR .

OILOVR wordt al enige jaren in mijn eigen kapsalon verkocht en samen met onze partners voorzien wij ook kapsalons en consumenten in Nederland en België van ons haarverzorgingsproduct.

Heb je een kapsalon en ben je geïnteresseerd in het opnemen van OILOVR in jouw assortiment? Meld je dan aan voor ons groothandelsplatform. Consumenten kunnen bestellen in onze webshop.