Skip to main content

In deze blog wil ik vooral uitleggen hoe de shampoo werkt. Ik gebruik het woord ‘shampoo’ omdat we dan allemaal begrijpen wat we daarmee doen, nl haren wassenMaar eigenlijk is Oilovr geen shampoo in de zin dat het schuimt door middel van wasaktieve stoffen (SLES). De werkzame stof in Oilovr is hydrophilic castoroil. Dit klinkt ingewikkeld en eigenlijk is dat het ook, vooral als je dit ‘chemisch’ wilt uitleggen. Dat ga ik niet doen want ik ben geen chemicus en ik denk, jij ook niet.

Je zou kunnen begrijpen dat je met een olie alleen je haar niet kunt wassen, dat wordt alleen maar vetter. Olie is niet in water oplosbaar. De castor olie in Oilovr is namelijk hydrofiel gemaakt. Dat wil zeggen dat de olie gekoppeld is aan een andere ingredient (peg 35) dat wel in water oplosbaar is. Hydrofiel betekent eigenlijk ‘houd van water’.

En zodoende hebben we de castor olie ‘in water oplosbaar’ gemaakt. Als we deze olie in onze natte haren smeren en verdelen, dat grijpt het vetdeeltjes en vuil, die dan uitgespoeld kunnen worden. Maar omdat de emulsie olieachtig is, zal het eindresultaat vettig blijven aanvoelen.

Je zou het kunnen vergelijken met een vette stofdoek. Haal die over een oppervlak heen en het zal van alles meenemen maar zal ook steeds vetdeeltjes achter laten. Dus de grondige reiniging zoals de meeste shampoos blijft uit. En dat is precies het gewenste effect. Ik kan niet genoeg benadrukken dat hier de kern van de zaak ligt, namelijk dat het haar vet blijft. Wow… de wereld op z’n kop!

Want er zijn vergelijkbare producten die hetzelfde claimen maar meestal is het haar dan toch weer te schoon. En of je dan door de hond of door de kat gebeten bent… Het haar MOET VET blijven, alsof er al een laagje wax op zit. ( zoals ook van nature)Dus door de constante aanwezigheid van castorolie geschiedt de reiniging veel milder. Je haar voelt na de ‘reiniging’ compleet anders aan. Voor mensen met dat eeuwige droge, pluizige haar zal dit als een verademing voelen. Geen stress meer na het wassen.

Welk effect geeft dit verder aan je haar nadat je het hebt uitgespoeld? In natte toestand voelt je haar meteen steviger aan zodat je het beter gelijk in de goede vorm kan laten opdrogen. Bij gebruik van traditionele shampoo / conditioner voelt je haar veel losser, zodat zenuwachtige haren meteen de kans krijgen alle kanten op te pluizen.

Zodra het haar droog is, zal ook de castorolie verder zijn ingedroogd. Dus je haar ziet er niet kleddervet uit! Maar uiteraard wel zichtbaar rustiger en met een normale glans. Mocht je toch nog behoefte hebben aan meer structuur, dan kun je Oilovr ook als een wax gebruiken.

Over het algemeen zal 1 of 2 keer per week voldoende zijn om je haar ‘schoon’ te houden. Maar dit kan per persoon uiteraard verschillen. Bij elke nieuwe wassing zal er ook weer iets van het vorige olielaagje verdwijnen en uiteindelijk vind je voor jezelf de juiste timing en ook hoeveelheid product, want ook dat speelt een belangrijke rol.

Voor korter haar zal 1 of 2 pompjes echt genoeg zijn. We kunnen in dit verband dan ook beter spreken over de regulering dan over reiniging. Zoals je ziet is deze aanpak totaal anders dan bij traditionele producten. Dus wat heb je nodig? Een open mind…‘ when you have an open mind… you have the best views’

Tot de volgende blog!

Ronald de Jong
OILOVR